Over ons

Sint-Lucia

Scouts Oostakker

O1309M [Gouw Gent - District Gent Oost]

Antwerpsesteenweg 765 (naast parking Carrefour)

9041 Oostakker

lucia.groepsleiding@gmail.com

Groepsleiding: Sara Vlerick, Leonie Vanlerberghe, Anske Vanhemelryck en Silke Cornelis


Wat?

Een jeugdbeweging enkel voor meisjes (de kapoenen is de enige tak binnen onze groep waar ook jongens worden toegelaten). Elke zondagnamiddag valt er wel iets te beleven: op tocht gaan, knutselen, bosspelen, pleinspelen, sporten, verkleden.... Elk jaar gaat iedere tak één of twee keer op weekend. In de zomervakantie trekken de kapoenen (6-7 jaar) en de kabouters (8-9 jaar) samen op kamp en slapen in een gebouw. De kajo's (11-12 jaar) verblijven op dezelfde locatie, maar slapen in tenten. Het kamp van de jonggidsen (11-13 jaar) en gidsen (14-17 jaar) gaat door in de Ardennen en zij slapen in tenten.

Waar?

Onze terreinen kan je vinden naast de parking van de Carrefour Oostakker (Antwerpsesteenweg 765).

Wanneer?

Elke zondag is er vergadering van 14u tot 17u30 voor de kapoenen en kabouters. Voor de kajo's, jonggidsen en gidsen gaat de vergadering door van 14u tot 18u. Soms (bv. als de leiding examens heeft) is er vrijdag een avondvergadering.

Lidgeld?

Het lidgeld bedraagt €65,50 voor het hele scoutsjaar (uitgezonderd weekends en kamp). Hiervan gaat €42,50 naar Scouts en Gidsen Vlaanderen voor de verzekering. €8 gaat naar onze VZW, zij staan in voor het onderhoud van de gebouwen. De overige €15 is het vieruurtjesgeld. Nieuwe leden mogen steeds 2 keer proberen. Na het betalen van het lidgeld is uw kind verzekerd. Verminderd lidgeld is ook mogelijk en bedraagt €18,60 (€11,60 voor Scouts en Gidsen Vlaanderen, €4 voor onze VZW en €7 vieruurtjesgeld). Aangezien armoede niet zwart-wit is, hoef je je hiervoor niet te verantwoorden en is enig document of bewijs absoluut overbodig.

Scoutsuniform? 

We verkopen ook tweedehandskledij! Je kan voor of na de vergadering altijd bij de leiding terecht om een nieuw scoutsuniform te kopen tegen een lage prijs! Als je thuis zelf een te kleine scoutstrui of een oude das hebt liggen, aarzel niet om het binnen te brengen en zo geven we jouw oud scoutsuniform een nieuw leven!